Bedrijfsstempels

Bedrijfsstempels

Veel ondernemers worden geconfronteerd met vragen als: “Is er een algemene bedrijfsstempelplicht?” en “Welke bedrijfsstempelinhoud is vereist en zijn er voorschriften voor de inhoud van de bedrijfsstempel?”

Aangezien de firmastempel in de meeste bedrijven een onmisbaar herkenningsteken is en daarom tot de basisuitrusting behoort, wordt vaak aangenomen dat er een wettelijke firmastempelplicht bestaat. In dit artikel beantwoorden we graag de belangrijkste vragen over verplichte informatie over een bedrijfsstempel en de belangrijkste punten over de inhoud van een bedrijfsstempel.

Is een plicht?

In feite is het niet wettelijk verplicht om een ​​bedrijfsstempel te hebben of te gebruiken in het bedrijf. Er zijn dan ook geen specifieke bedrijfsstempelregelingen vanuit de wetgever. Omdat bedrijfsstempels echter erg handig zijn en administratief werk voor bedrijven veel gemakkelijker maken, zijn ze nog steeds erg populair. In de dagelijkse praktijk vervangen bedrijfsstempels vaak persoonlijke handtekeningen. Een bedrijfsstempel hoort dus gewoon bij de serieuze uitstraling van een bedrijf.

Bedrijfsstempels zijn nog steeds een onmisbare en zeer nuttige hulp bij het eenvoudig afhandelen van correspondentie. Belangrijke documenten kunnen snel en leesbaar worden gemarkeerd met een bedrijfsstempel. De inhoud van het bedrijfsstempel geeft de ontvanger van de documenten een snel overzicht van de afzender met diens bedrijfsnaam, adres of hoofdkantoor en andere contactgegevens zoals telefoonnummer, website en e-mailadres. De inhoud van bedrijfszegels kan soms sterk variëren. Hoewel er geen specifieke voorschriften voor bedrijfsstempels zijn voor adresstempels voor privégebruik over welke verplichte informatie moet worden vermeld, zijn er “verplichte informatie” voor bedrijfsstempels die op de tekstplaat van de bedrijfsstempel moeten worden vermeld. Zakelijke stempels hebben doorgaans tussen de vier en zeven regels tekst.

Wat moet er op staan?

In de wetgeving zijn er geen formele regels over bedrijfszegels. In principe kunt u zelf de inhoud van uw bedrijfsstempel ontwerpen. Bedrijfsstempel Inhoud waarmee in uw eigen belang rekening moet worden gehouden voor een duidelijke identificatie bij het ontwerpen van een bedrijfsstempel zijn:

  • De bedrijfsnaam
  • Optioneel informatie over het type dienstverlening of het vak
  • De rechtsvorm
  • Het precieze adres met straat, huisnummer, postcode, stad (optioneel kan ook een postbus opgegeven worden)
  • Contactgegevens zoals telefoon, fax, e-mail (deze gegevens zijn niet verplicht, maar maken het voor de ontvanger gemakkelijker om contact op te nemen en dienen daarom te worden vermeld)
  • Btw-nummer (als de firmastempel ook in de boekhouding wordt gebruikt)

Bovendien dient een opgenomen bedrijfslogo om het gemakkelijker te onthouden en verbetert het de visuele uitstraling van de bedrijfsstempel. Wij raden u aan uw huisstijl, d.w.z. het unieke en onmiskenbare identificatiekenmerk van uw bedrijf, te gebruiken voor het bedrijfslogo op de stempel. Een bedrijfsstempel met logo komt professioneler over bij klanten en zakenpartners en draagt ​​tevens bij aan de uniforme bedrijfsuitstraling.

Bedrijfsstempels
Schuiven naar boven