Decoratietips voor kleine badkamers

Handen wassen

Je weet waarschijnlijk al dat interieurs een van mijn voorkeuren zijn. Daarom wilde ik graag weer een interieurpost met jullie delen. Toen ik nadacht over het onderwerp, merkte ik dat ik je mijn badkamer nog niet had laten zien. Onze badkamer is erg klein en daardoor is er niet veel te zien. Maar toen kwam ik op het idee om jullie decoratietips te geven voor kleine badkamers. Omdat ik denk dat we echt veel uit deze kleine badkamer hebben gehaald. De badkamer krijgt altijd veel complimenten, dus die wilde ik jullie niet onthouden.

Richt de kamer praktisch in

In een kleine badkamer is een doordacht en praktisch ontwerp veel belangrijker. We hadden alleen ruimte voor een dunne plank naast de gootsteen. Daarom hebben we aan weerszijden van de gootsteen een Ikea-plank geplaatst. Helaas weet ik de naam van de plank niet meer en ik kon hem ook niet vinden. We hebben bewust gekozen voor het donkere hout zodat het de kamer wat warmer doet lijken. Deze planken zijn echt heel praktisch, nemen niet veel ruimte in beslag en zien er mooi uit. Passend bij de look en feel van de badkamer is er een grote wasmand onder de wastafel.

Opbergmogelijkheden creƫren

Om de plank er netjes en mooi uit te laten zien, hebben we kleine manden en decoratieve opbergdozen. De gaasmanden zijn mijn favorieten. Ze zijn niet alleen enorm praktisch, ze zien er ook nog eens heel mooi uit. Schoonheidsproducten zoals reinigingsgel, tandpasta, toner enz. worden opgeborgen in de grote gaasmanden. In de ene zijn haardrogers, krultangen enz. opgeborgen en in de andere kleine gastendoekjes. Als de producten zonder manden in het schap zouden liggen, zou het er erg slordig en chaotisch uitzien, wat ik helemaal niet leuk vind. Daarom organiseer ik graag alles in manden en dozen.

Vergeet niet

Een kleine badkamer betekent niet dat je het zonder decoratie moet doen. Zoals ik al eerder zei, zijn de opbergdozen gekozen om zowel decoratief als praktisch te zijn. Wattenstaafjes en watten worden bewaard in lege kaarsenpotten. Een kleine plant die niet al te veel licht nodig heeft, een kaars, een paar mooie flesjes en een vaas met eucalyptus. De badkamer ziet er al stijlvol uit. Een spiegel en een badmat kunnen een badkamer echt helemaal veranderen. Zoals u ziet, is het niet zo moeilijk om in een kleine badkamer een oase van welzijn te toveren.

Decoratietips voor kleine badkamers
Schuiven naar boven