Hoe u uw prestaties kunt verbeteren door middel van sportfysiotherapie

Hoe u uw prestaties kunt verbeteren door middel van sportfysiotherapie

Ben je op zoek naar manieren om je prestaties in de sport te verbeteren? Kamp je met vervelende blessures waardoor je de doelen die je jezelf hebt gesteld niet kunt bereiken? Ben je het beu dat je teamgenoten altijd beter worden, maar je prestaties lijken hetzelfde te blijven? Dan kan fysiotherapie uitkomst bieden! In deze blogpost zullen we het hebben over hoe sportfysiotherapie atleten van alle niveaus kan helpen.

Sportfysiotherapie – de juiste keuze voor sporters

Sport fysio houdt zich bezig met de behandeling van sportgerelateerde blessures. Revalidatie en reïntegratie in dagelijkse trainingen en wedstrijden kunnen door de behandeling worden verkort en geoptimaliseerd. Maar sportfysiotherapie helpt niet alleen bij revalidatie – het kan u als sporter ook helpen beschermen tegen blessures en uw atletische prestaties verbeteren. Hoe? Dat leg ik je graag uit in dit bericht.

Preventie – voorkom blessures

Bij ons is uw gezondheid belangrijk voor ons. Daarom willen we je helpen je lichaam te versterken voordat er zelfs maar symptomen optreden. Met onze individuele therapie- en trainingsaanbiedingen helpen wij u uw spieren, pezen en gewrichten voor te bereiden op sportieve uitdagingen zoals hardlopen, werpen en schieten. Door middel van sportspecifieke oefeningen worden uw spieren gericht opgebouwd en met behulp van een full-body workout wordt de mobiliteit van uw hele lichaam verbeterd. Bovendien kan proprioceptieve training door middel van evenwichts- en concentratieoefeningen u helpen om gevaren beter te herkennen en effectief te vermijden. Kom niet alleen naar ons als er symptomen optreden, maar bereid uw lichaam preventief voor op de stress.

Verminder tekorten en bouw op sterke punten door middel van fysiotherapie

Laten we teruggaan naar hoe sportfysiotherapie u kan helpen uw prestaties te verbeteren. Eerst kijk ik naar je prestaties en stel ik een trainingsplan op dat perfect bij je past. Door middel van verschillende actieve oefeningen werken we aan het verder uitbreiden van je vaardigheden zoals kracht, coördinatie, uithoudingsvermogen en flexibiliteit door je zwakke punten te verminderen en je sterke punten verder te verbeteren. Train bijvoorbeeld je springvermogen of uithoudingsvermogen en verbeter zo je prestaties.

Revalidatie – snel terugkeren naar sport na een blessure

Na een blessure of operatie is het belangrijk geen tijd te verspillen. Om weer op krachten te komen en snel terug te keren naar uw sport, moet u zo snel mogelijk beginnen met revalidatie. In onze fysiotherapiepraktijk maak ik voor u een trainingsplan dat bestaat uit actieve oefeningen en passieve behandelingen. Mijn doel is om u te helpen zo snel mogelijk terug te keren naar uw geliefde sport. Behandelingen zoals manuele lymfedrainage en fysiotherapie kunnen helpen.

  • Manuele lymfedrainage kan bijvoorbeeld de activiteit van de lymfevaten stimuleren door druk, spanning en verlichting af te wisselen en een sneller herstel te ondersteunen.
  • Door gerichte onderzoeks- en behandeltechnieken kan pijn worden verminderd, bijvoorbeeld door fysiotherapie. Het leren van je eigen oefeningen moet helpen om het bereikte doel op de lange termijn te behouden.
Hoe u uw prestaties kunt verbeteren door middel van sportfysiotherapie
Schuiven naar boven