Qatar – Vakantie in de Perzische Golf

Qatar – Vakantie in de Perzische Golf

Slechts een paar kilometer verwijderd van Saoedi-Arabië kunt u uw vakantie doorbrengen op het schiereiland Qatar. De dwergstaat strekt zich uit tot ver in de Perzische Golf en fascineert met de uitgestrekte woestijnlandschappen in het binnenland, bizar gevormde bergen en pittoreske zandstranden waar u heerlijk kunt ontspannen tijdens uw pakketreis.

Door de olievoorraden is Qatar een van de rijkste landen ter wereld en heeft dan ook een aantal exclusieve hotels met luxe uitstraling. Deze bevinden zich in de levendige hoofdstad Doha en op de stranden van het land. Op de laatste kunt u zich met name wijden aan watersporten. Kitesurfen, surfen en duiken zijn populair. Een betoverende biosfeer wacht op u onder het wateroppervlak, bestaande uit majestueuze grote vissen en oogverblindende scholen vissen. Qatar is een culinaire smeltkroes tussen landen als Pakistan, India, Thailand en het Midden-Oosten. In de grotere hotels kun je ook eersteklas Europese gerechten krijgen.

De geschiedenis van Qatar

Het emiraat Qatar en de overwegend nomadische cultuur van het Arabische schiereiland hebben een lange geschiedenis. De beste manier om ze te leren kennen is door een bezoek te brengen aan het Museum voor Islamitische Kunst in de hoofdstad Doha. Het is een van de belangrijkste tentoonstellingen van deze soort in het Midden-Oosten en werd geopend in 2008. Het museum kan worden bereikt door een korte wandeling te maken langs de met palmbomen omzoomde boulevard die van het centrum van Doha naar de nieuwe stad loopt. Getoond zijn u.a. waardevolle keramiek, historisch textiel en oude boeken die uitvoerig werden geproduceerd met kalligrafie. Daarnaast opende in 2010 het Arabian Museum for Modern Art, dat in hetzelfde gebouw is gevestigd en ook delen van de kunstcollectie van de heersende familie toont.

Arabische cultuur op dorre woestijngrond

Sport en vrije tijd in Qatar

Het hele land van Qatar wordt omlijst door de zee, dus watersporten zijn een absolute must. Ontspan op de pittoreske stranden van The Pearl, een kunstmatig eiland voor de kust van Doha, en geniet van een sterke Arabische koffie in een van de vele restaurants langs de waterkant. U kunt uw vakantie ook doorbrengen in Qatar in het noorden in de regio ash-Shamal. Het noordelijkste punt van het land zal u bekoren met zijn betoverende stranden en de beste omstandigheden voor watersporten zoals vliegeren of surfen. Talrijke hotels in de regio bieden u cursussen aan in de verschillende beroepen en maken ook een transfer per pendelbus mogelijk na uw vlucht en landing in Doha.

Excursies vanuit Qatar: woestijn en kust

Eenmaal daar moet u zeker een trip naar de woestijn boeken, waar u een of meerdere nachten onder een sterrenhemel kunt doorbrengen. Een groot deel van Qatar bestaat uit kalksteenwoestijnen en uitgestrekte duinen die gedijen in de winterregens. De kust daarentegen is veel vruchtbaarder, wat terug te zien is in de weelderige mangrovebossen. Het hoogste punt van Qatar is de 102 meter hoge Qurayn Abu al Bawl in het zuiden. Vanaf hier kunt u tijdens uw reis ver over het land kijken en zelfs tot aan Saoedi-Arabië. Ook bezienswaardig is het door UNESCO beschermde ar-Rim Biosphere Reserve, een eiland van 46.555 hectare aan de westkust, waar u een rondleiding kunt maken om de gazellen te spotten die op het eiland leven.

Kijk op www.qatar.nl voor meer informatie over dit prachtige land.

Qatar – Vakantie in de Perzische Golf
Schuiven naar boven