Van Sardinië tot Corsica: een dag in Bonifacio

Van Sardinië tot Corsica: een dag in Bonifacio

De stad op de kliffen: Deze drie dingen mogen niet ontbreken op een dagtrip naar Bonifacio, één van de mooiste bestemmingen Corsica.

Wie zijn vakantie in het noorden van Sardinië doorbrengt, moet zeker een omweg maken naar Corsica: tussen het Italiaanse eiland en de meest zuidelijke stad van Frankrijk ligt slechts 12 kilometer, zodat u met de veerboot van Santa Teresa Gallura naar Bonifacio in slechts 50 minuten kunt reizen (retourtje : ongeveer 50 euro per persoon). Hier is een overzicht van de reistijden.

Très français: verken het oude centrum van Bonifacio

Corsica is tijdens de overtocht al in de verte te zien. De witte krijtrotsen waarop het kustplaatsje Bonifacio troont, zijn zeer imposant en suggereren dat je vanaf daar een adembenemend uitzicht zult hebben. Na het aanmeren in de haven moet je eerst steil omhoog lopen tot je in het oude centrum, de Haute Ville, bent. Hier kunt u gezellig slenteren door de vele kleine straatjes en souvenirs kopen in de talloze winkeltjes. Tip: probeer de typisch Corsicaanse “Le Pain des Morts”, een soort brioche met noten, in een van de Franse bakkerijen.

De mooiste uitzichten over Bonifacio

Het panoramische uitzicht over de kliffen van Bonifacio is gewoonweg adembenemend: sommige huizen liggen direct aan de afgrond, als je daar door een van de etalages kijkt, zie je alleen de eindeloze uitgestrektheid van de zee – ik zou zo graag willen hebben uitzicht elke dag op het werk! De beste fotoplekken zijn zonder twijfel het Bastion de l’Étendard, de Saint-Roch-kapel en het marktplein in het zuidoosten van de stad. Als je de stadsmuren verlaat via de oude poort Porte de Gene, leiden trappen je een heleboel trappen op naar verschillende uitkijkplatforms, die ook een geweldig uitzicht bieden over de stad en de kliffen.

Begraafplaats met uitzicht: Cimetière Marin de Bonifacio

Ik ben niet echt een grote fan van begraafplaatsen – maar de Cimetière marin de Bonifacio is echt heel mooi. Het is een absolute plek van rust. Je loopt langs glanzend witte graven, verweerde grafstenen en indrukwekkende mausoleums, met in de verte de zee glinsterend. Absoluut een aanrader!

Van Sardinië tot Corsica: een dag in Bonifacio
Schuiven naar boven